Cabanes
Cabanes is een klein dorp met een zeer oud centrum en een vierkant plein met een aantal leuke restaurants, bars, paar winkels en  twee grote kerken. 
Gelegen ong 20 km vanaf de kust, 25 km vanaf Castellon en rond 110 km boven Valencia, ligt het in de heuvels omringd met vele kleine velden met olijfbomen, amandelbomen, vijgenbomen en meer aan de kust veel sinaasappelplantages. 
De grote trots van het dorp is een Romeinse poort en vlakbij de poort ligt een Buddistisch Centrum, waar op zaterdagmiddag rondleidingen in het engels gegeven worden. 
In het dorp worden door het jaar heen vele feestweken georganiseerd waarbij het hele dorp samenkomt bij verschillende gelegenheden. Het plein van het dorp wordt dan voor een paar dagen omgebouwd tot een stieren arena. Maar ook zijn er avonden met traditionele dansen en treden er ’snachts allerlei bandjes en spelen er dj’s. De vele (sociale) verenigingen in het dorp komen tussen de activiteiten door bij elkaar om samen te eten. Hoe vaak per jaar dit gebeurt heb ik nog geen idee van, maar toch een stuk of 3 keer per jaar. De week wordt altijd afgesloten met vuurwerk. In veel dorpen worden deze feestweken georganiseerd, dus vanuit de verte is op zaterdagavond het vuurwerk vaker te zien. 
Met oude romeinse opgravingen, heuvels met vele wandelpaden, het strand in de buurt, leuke restaurants en bars is het prettig vertoeven. 
 
In de omgeving liggen de badplaatsen Oropesa en Beniccassim. Met heel veel restaurants, hotels, appartementen en strand. 
 
de website van Cabanes  http://www.cabanes.es